Zabijanje časa Seznam forumov Zabijanje časa
Namenjen zabijanju časa, kaj pa drugega.
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




MEHIŠKA KUHINJA

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zabijanje časa Seznam forumov -> HRANA
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 14:41    Naslov sporočila: MEHIŠKA KUHINJA Odgovori s citatom

Mehiška kuhinja je znana po svežih sestavinah, pestrosti začimb in raznovrstnosti okusov. Te se uporabljajo kot priloga h glavnim jedem, kot so burritos, fajitas, taco in enchiladas, ki jih tradicionalno postrežejo z rižem in fižolom.
Najpomembnejša jed v mehiški kuhinji je tortilja (nekako tako kot špageti v Italiji). Koruzna tortilja je osnova za tacos in tortilja koruzni čips .

Z mehkimi pšeničnimi tortiljami lahko pripravite najokusnejše mehiške jedi kadarkoli želite.

MEHIŠKE TORTILJE

Z mehkimi pšeničnimi tortiljami lahko pripravite najokusnejše mehiške jedi kadarkoli želite.

Tortilje iz Casa Fieste so narejene po originalnih mehiških receptih. Kot smo že omenili, jih uporabljamo za najbolj raznovrstne mehiškie specialitete - burritos, quesadillas, enchiladas, mehki pšenični tacos, fajitas in druge. Pšenične tortilje polnimo z mletim mesom, piščancem, ribami, sirom, zelenjavo in različnimi salsami.

Pšenične tortilje so sveže in pripravljene za uporabo, treba jih je samo pogreti:
-v segreti ponvi na vsaki strani po 5 sekund
-v pečici 5 minut pri 180°C
-v mikrovalovni pečici 15 sekund


PRIPRAVA TORTILJ:[img]

SENDVIČ BURITTOS NAČIN
http://www.shrani.si/f/17/LZ/gXR5yQx/mehikatortilaburitosa.gif[/img]

TRADICIONALNI BURITTOS


QUESADILLA NAČIN


TACOS NAČIN


ENCHILADAS NAČIN
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 14:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GLAVNE KUHARSKE SESTAVINE IN ZAČIMBE

Mehiška kuhinja je znana po svežih sestavinah, pestrosti začimb in raznovrstnosti okusov. V mehiški kuhinji paradižnike, čebulo, česen, čili, raznovrstno zelenjavo in začimbe prej ustrezno pripravimo (sesekljamo in pražimo pri nizki temperaturi), preden jih dodamo k ostalim omakam, juham ali glavnim jedem.

Poznamo stotine vrst čilija, ki ga uporabljamo v mehiški kuhinji. Čili daje pekoč okus, zato je mehiška kuhinja tako priljubljena. Casa Fiesta uporablja v svojih omakah dva najbolj znana čilija, to sta velik in rahlo pekoč "New Mexico Chili" ter manjši in bolj pekoč "Jalapeno Chili".

Tortilja
je najpomembnejša jed v mehiški kuhinji, nekako tako kot špageti v Italiji. Koruzna tortilja je osnova za tacos (oblikovana v U in v obliki krožnikov) in tortilja koruzni čips (oblikovana v trikotnike in kroge). Tortilja iz pšenične moke je osnovna sestavina za večino mehiških jedi. Uporabljamo jo za quesadillas, fajitas, burritos in enchiladas.

Avokado daje bogat in sočen okus ter uravnoteži pikantnost mehiške hrane. Najbolj znana jed iz avokada je guacamole, ki jo uporabljamo kot samostojno jed za namakanje koruznih čipsov ali kot dodatek ostalim jedem.

Koruza je že od nekdaj znana kot mehiški simbol življenja. Je osnovna sestavina za koruzno tortiljo in tortiljo koruzni čips. Svežo koruzo uporabljamo kot dopolnilo jedem, za juhe in solate. V Mehiki jo ulični prodajalci ponujajo pečeno na žaru.

Fižol je bil vedno zelo priljubljen. Najbolj znan je lisast fižol, s katerega sta narejena pasiran fižol in mehiški čili fižol, ki ga najdemo v značilni mehiški jedi Chilli con Carne. Vedno bolj pa narašča priljubljenost tudi majhnemu značilnemu črnemu fižolu.

Cilantro, znan tudi kot svež koriander, je zelišče, podobno peteršilju, ki ima izrazito svež vonj. V mehiških jedeh ga dodamo omakam, poleg tega ga uporabljamo za okrasitev jedi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 14:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JUHE

Piščančja juha z avokadom

Sestavine za 4 osebe:
300 g piščančevih prsi
1 čili serrano
1 avokado
1 pomaranča
1 žlička jušne osnove
vejica svežega koriandra ali peteršilja
ščepec popra
1 žlica oljčnega olja

PRIPRAVA:
Čebulo olupimo in sesekljamo. Piščančeve prsi operemo, poprova zrna pa grobo zdrobimo in ožamemo pomarančo.
V ponvi segrejemo oljčno olje, na katerem približno 20 sekund pražimo čebulo. Zalijemo s hladno vodo, dodamo piščančeve prsi, poper ter kuhamo pri nizki temperaturi približno 15 minut.
Avokado razpolovimo, odstranimo pečko in ga olupimo. Nato ga narežemo na podolgovate krhlje in zložimo na krožnik. Takoj ga pokapamo s pomarančnim sokom, da ne porjavi.
Piščančevo meso odstranimo s ponve in ga narežemo na kolobarčke.
V jušno osnovo vrnemo meso, dodamo avokado in ostanek pomarančnega soka. Jed okrasimo s sesekljanim koriandrom in postrežemo.

Nasvet: Jed je blagega in nežnega okusa. Ker avokado vsebuje veliko vitaminov, mineralov in drugih hranljivih snovi, je takšna juha primerna tudi za bolnike ali pa za zdravljenje mačka po neprespani noči.


Avokadova juha

Sestavine za 4 osebe:
3 avokadi
1 čebula
3 stroki česna
ščepec čilija
1 žlička jušne osnove
1 žlička svežega kopra
1 žlica oljčnega olja
1 žlica kisle smetane

PRIPRAVA:
Čebulo in česen drobno sesekljamo. Avokade olupimo, odstranimo koščice, meso pa zmečkamo z vilico.
V posodi segrejemo oljčno olje in na njem opražimo čebulo, česen in čili. Prilijemo 350 ml vode in jušno osnovo. Ko zavre, dodamo zmečkane avokade in kuhamo še 5 minut.
Vmešamo kislo smetano in juho vlijemo na krožnike. Jed okrasimo s sesekljanim koprom.

Opomba: Koper ni le dekoracijska sestavina, temveč juho dopolni z aromo in okusom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ENOLONČNICE

Chilli con carne

Sestavine za 4 osebe:

400 g čili fižola
200 g zrn sladke koruze
1 čipotle čili ali
1 žlica omake čipotle
1 rdeča paprika
1 paradižnik
1 manjša čebula
3 stroki česna
1 žlička križne kumine
1 žlička mešanice začimb za čili
2 žlici oljčnega olja

PRIPRAVA:
Čilije in česen drobno sesekljamo, paradižnik in papriko narežemo na kose, čebulo grobo sesekljamo, semena križne kumine zdrobimo v možnarju.
V posodi segrejemo oljčno olje, dodamo česen in čebulo ter eno minuto pražimo. Dodamo papriko, križno kumino in pražimo še 3 minute.
Ko čebula skoraj postekleni, dodamo fižol, koruzo, paradižnik, omako čipotle čili in mešanico začimb za čili ter kuhamo še 10 do 15 minut.
Postrežemo s koruznimi tortilja čipsi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 14:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SVINJINA

Svinjina z ananasom in bananami

Sestavine za 4 osebe:

4 majhni svinjski zrezki
500 g paradižnika
4 kosi čilija čipotle
4 žlice oljčnega olja
1 mlada čebula
4 stroki česna
10 mandeljnov
2 cimetovi paličici
20 klinčkov
1 žlička origana
1 žlička timijana
10 zrn zdrobljenega črnega popra
1 žlička rjavega trstnega sladkorja
ščepec soli
1 trda banana
1 pločevinka ananasa

PRIPRAVA:

Čilije narežemo na koščke in pri nizki temperaturi pražimo 3 minute. Odstavimo.
V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem po obeh straneh na hitro popečemo svinjske zrezke.
Sesekljamo čebulo in česen. V ponvi ponovno segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo, česen, mandeljne, cimetovi paličici, klinčke, origano, timijan in poper.
Pražimo, dokler čebula ne postekleni. Dodamo na majhne kose narezan paradižnik ter sladkor in čilije. Vse pražimo še nekaj minut.
Iz omake odstranimo cimetovi paličici. Vse sestavine nato zmiksamo z mešalnikom, tako da nastane gosta rjavkasta omaka. Omako damo spet v ponev, dodamo sol, sladkor in prilijemo 100 ml vode.
Kuhamo pri nizki temperaturi 3 minute. Dodamo meso in kuhamo v pokriti posodi še 15 minut.
Olupimo banano in jo narežemo na približno pol centimetra debele kolobarčke. Ananas razrežemo na enake koščke.
V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem pri višji temperaturi opražimo ananasove koščke. Ko dobijo barvo, dodamo še banane. Lepo zapečene koščke prihranimo za okrasitev, druge pa umešamo v omako.
Jed okrasimo s popečenim sadjem in ponudimo skupaj z rižem.


Svinjina z arašidi

Sestavine za 4 osebe:

700 g svinjskega fileja
100 g arašidov
1 rdeča čebula
300 g paradižnikov
300 g krompirja
150 g šampinjonov
16 črnih oljk
2 cimetovi paličici
5 klinčkov
3 žlice oljčnega olja
vejica peteršilja
ščepec črnega popra
ščepec sečuanskega popra
ščepec soli

PRIPRAVA:

Krompir damo kuhat v vrelo vodo. Črni in sečuanski poper grobo zdrobimo v možnarju, svinjino narežemo na kocke, čebulo na kolobarčke, šampinjone operemo in grobo sesekljamo, črnim oljkam odstranimo koščice in jih grobo sesekljamo.
Svinjino natremo s sečuanskim poprom. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo svinjino in jo zapečemo z vseh strani. Mesne kocke preložimo iz ponve.
Ponovno segrejemo oljčno olje in na njem pri nizki temperaturi opražimo arašide. Dodamo oljke, cimetovi paličici, klinčke in čebulo. Pražimo 3 minute. Dodamo 300 ml vode, svinjino, paradižnik in šampinjone.
Kuhan krompir olupimo, narežemo na koščke in dodamo k omaki. Kuhamo še 25 minut, solimo in potresemo s sesekljanim peteršiljem ter ponudimo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 14:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TELETINA IN GOVEDINA

Zrezek fajita

Sestavine za 4 osebe:

750 g teletine
2 sesekljani čebuli
1 zelena paprika, narezana na tanke rezine
1 rdeča paprika, narezana na tanke rezine
1 vrečka mešanice začimb za fajito
150 ml piva
30 ml oljčnega olja
8 pšeničnih tortilj
300 ml omake guacamole
1 kisla smetana
2 paradižnika, narezana na koščke
1 kozarec salse

PRIPRAVA:

Zrezke narežemo na tanke rezine.
V veliki posodi zmešamo mešanico začimb fajite s pivom. Dodamo narezano meso in pustimo marinirati 30-60 minut.
Pripravimo omako guacamole.
Papriko in čebulo posolimo in ju pokapamo z oljčnim oljem.
V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo rezine mesa. Pečemo, dokler ne porjavijo na obeh straneh, vendar pazimo, da ostanejo še vedno sočne. Popečemo še pekočo papriko in čebulo, da postekleni in vse preložimo na krožnik, na katerega dodamo še paradižnik.
V ponvi segrejemo pšenične tortilje na vsaki strani po nekaj sekund. Segrete tortilje napolnimo s pripravljeno vsebino in zvijemo.
Dodamo omako guacamole, salso in kislo smetano.


Enchiladas de carne (goveji enchiladas)

Sestavine za 4 osebe:

8 mehkih pšeničnih tortilj
200 ml omake za pšenične tortilje
480 g zrezkov narezanih na kose ali sesekljanih na koščke
3 čebule, drobno sesekljane
300 g sirove omake

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 180 °C.
Meso popečemo v ponvi.
V drugi ponvi po 5 sekund popečemo tortilje na vsaki strani in premažemo z omako.
Na vsako tortiljo položimo dve žlici mesa, čebule in žlico sirove omake.
Napolnjene tortilje zvijemo in jih drugo ob drugi vložimo v pekač. Prelijemo jih s preostalo omako in pokapamo še s sirovo omako.
V pečici pečemo 3-4 minute pri 180 °C.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PERUTNINA

Pekoče in začinjene piščančje peruti

Sestavine za 4 osebe:

20 piščančevih peruti
2 žlici oljčnega olja
3 žlice sladke čili omake za piščanca

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 180 °C.
Peruti razpolovimo, operemo in osušimo. Dno pekača namažemo z oljčnim oljem in nanj položimo peruti.
Pečemo 30 minut pri 180 °C.
Ko so perutnice pečene, jih prelijemo s sladko čili omako.

Piščančji in avokadov taco

Sestavine za 4 osebe:

350 g piščančevih prsi
1 žlica oljčnega olja
12 taco koruznih upognjencev
1 avokado, olupljen, narezan na koščke
2 paradižnika, narezana na koščke
1/2 glave zelene solate, narezane
200 g sirove omake
200 ml taco omake (pekoče ali rahlo pekoče)
kisla smetana

PRIPRAVA:

Piščančeve prsi posolimo, jih prelijemo z oljem in v pokriti posodi 15 minut dušimo pri nizki temperatur. Počakamo, da se meso nekoliko ohladi, nato ga narežemo na tanke rezine.
Pečico segrejemo na 180 °C in v njej za 4 do 5 minut popečemo koruzne upognjence.
Vroče upognjence napolnimo s piščančevim mesom, koščki avokada in paradižnika, narežemo solato in sirovo omako.
Upognjencem dodamo omako taco, čilije jalapenos in kislo smetano.

Puran v omaki


Puran v omaki



Sestavine za 4 osebe:

4 kosi manjših puranovih peruti
2 žlici omake mole
1 čebula
5 strokov česna
1 čili poblano
1 čili jalapeno
1 čili čipotle
200 g paradižnika
1 cimetova palička
5 žlic oljčnega olja

PRIPRAVA:

Čebulo, česen in čilije sesekljamo. V posodi segrejemo oljčno olje, dodamo česen, čebulo, čilije in cimetovo paličko, pražimo 2 minuti.
Zalijemo s 1000 ml vode, dodamo puranove perutničke in 10 minut kuhamo v pokriti posodi. Dodamo sesekljane paradižnike in kuhamo še približno 20 minut, dokler se meso ne zmehča.
V drugi ponvi segrejemo omako mole, ki smo ji prilili nekaj žlic vode.
Puranove perutničke serviramo na krožnik, prelijemo z omako mole in postrežemo skupaj z jasminovim rižem.
Omaka mole je ena izmed najstarejših jedi na ameriški celini. Uporabljali so jo predniki današnjih Mehičanov – Azteki.
Omaka mole se pripravlja iz več kot 25 vrst čilijev, nad 20 vrst začimb (cimet, klinčki, rozine, zvezdasti janež, koriander, arašidi, mandeljni, rozine ...) in čokolade. Pripravlja se jo po posebni recepturi, kar traja celo nekaj dni.
Zato priporočam, da to omako kupite že pripravljeno, saj vam, če jo boste pripravljali sami, zaradi pomanjkanja sestavin in tudi dolgotrajnega postopka ne bo uspela tako dobro, kot je pripravljen industrijski izdelek.
Morda je ta omaka izjema, saj je industrijski izdelek boljši od doma pripravljenega.

Burittos de Pollo

Sestavine za 4 osebe:

8 mehkih pšeničnih tortilj
150 g piščančevih prsi, narezanih na trakove
1 žlica oljčnega olja
200 ml omake taco (pekoče ali rahlo pekoče)
75 g sladkih koruznih zrn
150 g sirove omake
1 kisla smetana
1 žlica čilija jalepenos

PRIPRAVA:

Piščančevo meso popečemo na oljčnem olju.
Dodamo omako taco in pražimo pri nizki temperaturi 3-4 minute.
V segreti ponvi 5 sekund popečemo tortilje na vsaki strani.
Tortilje namažemo s sirovo omako, dodamo piščančevo meso in kislo smetano.
Tortilje zvijemo v sendvič burrito ali v tradicionalni burrito in jih okrasimo s čilijem jelapenos.

Piščanec in sirov enchiladas

Sestavine za 4 osebe:

8 pšeničnih tortilj
200 ml omake za pšenične tortilje
350 g piščančevih prsi, skuhanih in narezanih na ozke trakove
300 ml sirove omake

PRIPRAVA:

Piščančevo meso zmešamo s 100 g sirove omake.
V segreti ponvi po 5 minut popečemo tortilje na vsaki strani in jih premažemo z omako.
Štiri tortilje napolnimo s piščančevim mesom, druge štiri pa s sirovo omako. Napolnjene tortilje zvijemo in drugo ob drugi jih položimo v pekač. Preostanek omake enchiladas prelijemo čez tortilje in pokapamo s sirovo omako.
V segreti pečici pečemo 3-4 minute pri 180 °C.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SOLATE

Mehiška ensalada z limetino in jalapenovo omako

Sestavine za 4 osebe:

2 žlici limetinega ali limoninega soka
1 žlica čilija jalapenos (drobno sesekljanega)
3 žlice oljčnega olja
ščepec soli
2 avokada
1 glava rdeče ali zelene solate, oprane in razrezane

PRIPRAVA:

Avokada olupimo in ju narežemo na koščke.
Na solatne liste razporedimo koščke avokada in jih prelijemo z limetino in jalapenovo omako. jalapenovo omako.

Avokadova solata

Sestavine za 2 osebi:

1 avokado
1 paradižnik
1/4 rdeče čebule
3 žlice oljčnega olja
3 žlice soka sveže pomaranče

PRIPRAVA:

Avokado razpolovimo, odstranimo pečko in ga olupimo. Potem ga narežemo na podolgovate krhlje in zložimo na krožnik. Takoj ga pokapamo s pomarančnim sokom, da ne postane umazano rjavozelene barve.
Paradižnik narežemo na krhlje in ga zložimo na krožnik. Čebulo narežemo na tanke trakove in z njo okrasimo jed. Prelijemo z oljčnim oljem in postrežemo.

Mehiška sadna solata

Sestavine za 4 osebe:

1 ananas, narezan na koščke
2 manga, narezana na koščke
3 banane, narezane na kolobarčke
200 g jagod, razpolovljenih
2 žlici limetinega ali limoninega soka
2 žlici tekile

PRIPRAVA:

Sadje in limetin sok zmešamo v veliki skledi in pokapamo s tekilo.
Solato postavimo v hladilnik za eno uro, da dobi značilen okus.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TESTENINE

Rezanci z garnelami v omaki čipotle

Sestavine za 2 osebi:

250 g širokih rezancev
200 g garnel
1 čipotle čili ali
2 žlici omake čipotle čili
1 šalotka ali košček rdeče čebule
1 mlada čebula
3 stroki česna
1/2 žličke origana
50 g masla ali
50 ml oljčnega olja
200 g kisle smetane
ščepec belega popra
50 g parmezana 3

PRIPRAVA:

Segrejemo 2 l vode, dodamo ščepec soli in žličko olja. Ko voda zavre, stresemo vanjo široke rezance in jih kuhamo po navodilih z embalaže. Rezance precedimo, splaknemo s toplo vodo in jih pokapamo z oljčnim oljem.
V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo sesekljane čipotle čilije, sesekljano šalotko in česen, origano ter pri nizki temperaturi pražimo nekaj minut.
Dodamo maslo. Ko se to raztopi, dodamo garnele in jih nekaj minut pražimo.
Omako vmešamo med rezance in jed okrasimo s sesekljanimi listi mlade čebule.

Pečen črni fižol

Sestavine za 6 oseb:

580 g pasiranega črnega fižola La Costena iz pločevinke
10 g fete
1 žlička križne kumine
1/2 žličke origana
1 žlica oljčnega olja
Priloga:
200 g tortilja čipsa
100 ml salse La Costena

PRIPRAVA:

V možnarju zdrobimo semena križne kumine. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo križno kumino in origano. Pražimo 30 sekund, dodamo pasiran fižol in še 5 minut pražimo pri zmerni temperaturi.
Serviramo na okrasne krožnike in potrosimo s feta sirom. Postrežemo skupaj s tortilja koruznimi čipsi in rdečo salso.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DIVJAČINA

Zajec v ognjeni omaki

Sestavine za 4 osebe:

750 g zajčjih stegen
20 g kaktusovih listov
Marinada:
1 kos čili jalapeno
1 kos čili serrano
5 žlic oljčnega olja
5 strokov česna
1 paradižnik
vejica koriandra ali peteršilja
1 žlica riževega kisa
1 žlička križne kumine
4 lovorjovi listi
ščepec črnega popra

PRIPRAVA:

Česen olupimo in drobno sesekljamo. Semena križne kumine in poper zdrobimo v možnarju, paradižnik narežemo na koščke, koriander in čilije sesekljamo.
V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem 2 minuti pražimo česen in čilije. Dodamo paradižnik, kumino, poper, koriander in lovorjove liste. Kuhamo 5 minut.
S pripravljeno omako premažemo zajčja stegna in jih v pokriti posodi najmanj 20 minut mariniramo v pokriti posodi v hladilniku.
V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo zajčja stegna z marinado, zalijemo z 200 ml vode in pri nizki temperaturi kuhamo 30 minut. Jed potrosimo še s preostalim sesekljanim koriandrom in peteršiljem ter postrežemo z jasminovim rižem.

Opomba: Mehiški čiliji niso samo pekoči, temveč dajejo jedi okus. Prav zato Mehičani v posamezni jedi radi uporabljajo dve, tri ali več vrst različnih čilijev. Znana mehiška salsa MOLE je narejena iz več kot 20 različnih vrst čilijev.
Namesto zajčjega mesa lahko uporabimo piščančevo ali puranovo meso.

Zajec z mandeljni

Sestavine za 4 osebe:

750 g zajčjih stegen
1 karambola
100 g mandeljnov
100 ml sladke smetane
100 ml kisle smetane
50 ml suhega belega vina
Marinada:
ščepec črnega popra
2 žlici oljčnega olja
1 žlička timijana

PRIPRAVA:

Zajčje meso premažemo z marinado in pustimo vsaj 20 minut v pokriti posodi v hladilniku. Najbolje je, da ga mariniramo kar čez noč.
V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem na rahli temperaturi popečemo zajčje meso. Preložimo ga na ogret krožnik.
V vroči ponvi 3 minute pražimo mandeljne. Ohlajene drobno zmeljemo z mešalnikom. Karambolo operemo in narežemo na rezine.
V ponev, kjer je ostal še sok od zajčjega mesa, vlijemo 100 ml vode in belo vino. Kuhamo, dokler ne zavre. Dodamo kislo in sladko smetano, mandeljne in kuhamo, da se omaka zgosti.
Zajčje meso prelijemo s pripravljeno omako, dodamo nekaj rezin karambole in ponudimo z jasminovim rižem.

Nasvet: Karambola se običajno uporablja za krašenje jedi ali koktajlov. V tem receptu pa je nujna sestavina, ki do popolnosti dopolni okus jedi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RIŽ

Rižota z osličem

Sestavine za 4 osebe:

500 g osličevih filejev
200 g krompirja
400 g pelatov iz pločevinke
100 g korenčka
100 g riža
1 manjša čebula
4 stroki česna
16 zelenih oljk
pomaranča
3 žlice oljčnega olja
ščepec črnega popra

PRIPRAVA:

Poper grobo zdrobimo v možnarju. Osličeve fileje narežemo na 2 do 3 cm dolge rezine, potresemo s poprom in soljo ter prelijemo s pomarančnim sokom. Marinirati pustimo 10 minut.
Česen in čebulo olupimo in grobo sesekljamo, korenček narežemo na kolobarje. Krompir olupimo in narežemo na koščke. Paradižnik narežemo na koščke.
V posodi segrejemo oljčno olje in na njem opražimo česen in čebulo. Dodamo korenček in krompir ter pražimo še 5 minut. Nato dodamo paradižnik, oljke, riž, ribe in prilijemo 500 ml vode.
Kuhamo še 20 minut pri nizki temperaturi, od časa do časa previdno premešamo.

[/b]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZELENJAVA IN SADJE

Tortilja koruzni čips z omako guacamole

Sestavine za 4 osebe:

2 zrela avokada
1 vrečka mešanice začimb za guacamole
3 žlice vode
1 žlica limetinega ali limoninega soka (lahko tudi več - po okusu)
1 žlička oljčnega olja
500 g tortilja koruznega čipsa
1 žlica pekoče čili omake

PRIPRAVA:

Mešanico začimb za guacamole zmešamo z vodo in mešamo, da se zmes zgosti.
Razpolovimo avokada in odstranimo pečki. Avokada izdolbemo in meso v posodi zmečkamo z vilico.
Dodamo pripravljeno mešanico začimb, limetin sok, pekočo čili omako in oljčno olje. Po okusu lahko dodamo na koščke narezan rdeč paradižnik, rdečo mesnato papriko ali nekaj sesekljane čebule. Guacamole lahko začinimo z malo salse, tako še izboljšamo okus.
Ponudimo s koruznim čipsom ali kot dodatek jedem.

Koruzna pogača

Sestavine za 4 osebe:

425 g koruznih zrn iz pločevinke
1 čebula
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
ščepec čilija v prahu
4 stroki česna
2 jajci
1 žlička rjavega trstnega sladkorja
1 žlička koruzne moke
ščepec soli
ščepec popra
3 žlice oljčnega olja

PRIPRAVA:

Čebulo, rdečo in zeleno papriko ter česen drobno sesekljamo. Koruzna zrna in jajci zmešamo v mešalniku.
V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem opražimo čebulo, česen in čili. Dodamo koruzo, koruzno moko, stepena jajca, sladkor, sol in poper. Mešanico vlijemo v pekač in pečemo 30 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj C.

Vegetarijanski burittos

Sestavine za 4 osebe:

454 g pasiranega fižola
225 ml omake taco (pekoče ali srednje pekoče)
2 avokada, narezan na koščke
1 paradižnik, narezan na koščke
300 ml sirove omake
8 pšeničnih tortilj
150 ml salse

PRIPRAVA:

V ponvi pogrejemo pasiran fižol skupaj z omako taco.
V posebni posodi zmešamo avokado in paradižnik.
V segreti ponvi popečemo tortilje na vsaki strani po 5 sekund.
Na vsako tortiljo namažemo po žlico fižolove omake, avokadovo-paradižnikove mešanice in sirove omake. Tortilje zvijemo.
Postrežemo na krožnikih, dodamo salso in sirovo omako.

Ranch nachos

Sestavine za 4 osebe:

200 g okrogel koruzni čips Nach-Ole
454 g pasiranega fižola
300 ml salse
150 ml sirove omake
225 g čilija jalapenos

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 180 °C.
V ponvi pogrejemo pasiran fižol in salso.
Na čipse posebej položimo žličko salse in pol žličke sirove omake.
Čipse damo v pečico za 3 minute.
Dodamo obroček čilija jalapenos in jed postrežemo.

Mehiška torta


Sestavine za 4 osebe:

454 g pasiranega fižola
1 vrečka mešanice začimb za taco
300 ml omake guacamole
225 g sesekljanega čilija jalapenos
1 kisla smetana
sok 1 limete ali limone
1 paradižnik, narezan na velike koščke
3 žlice sirove omake

PRIPRAVA:

Fižol segrejemo v ponvi in dodamo mešanico začimb za taco.
Kislo smetano zmešamo z limetinim (limoninim) sokom.
Jed po možnosti postrežemo v mehiški ali lončeni posodi. Najprej damo vanjo plast pasiranega fižola,dodamo plast omake guacamole. Za tretjo plast uporabimo mešanico limete in kisle smetane.
Dodamo še sirovo omako, narezan paradižnik in čili jalapenos. Ponudimo s koruznim čipsom.

Tacos de Frijole (vegetarijanski mehki taco)

Sestavine za 4 osebe:
454 g pasiranega fižola
225 ml omake taco (srednje pekoče ali pekoče)
1 avokado, narezan na koščke
2 paradižnika, narezana na koščke
300 ml sirove omake
4 pšenične tortilje WRAP
1 kisla smetana
čili jalapenos

PRIPRAVA:

V ponvi pogrejemo pasiran fižol skupaj z omako taco.
V posebni posodi zmešamo avokado, paradižnik in sirovo omako ter dodamo kislo smetano in preostalo omako taco.
V segreti ponvi popečemo tortilje na vsaki strani po 5 sekund.
Na tortilje premažemo po žlico fižolove omake, avokadovo-paradižnikove mešanice in sirove omake. Tortilje prepognemo.
Postrežemo na krožnikih, zraven ponudimo čili jalapenos in sirovo omako.

Začinjen pasiran fižol

Sestavine za 4 osebe:

454 g pasiranega fižola
200 ml omake taco (rahlo pekoče ali pekoče)
1 žlica kumine
1 vrečka mešanice začimb za taco
1 kisla smetana
čili jalapenos

PRIPRAVA:

V ponvi počasi segrejemo pasiran fižol.
Dodamo omako taco in mešanico začimb za taco ter zdrobljeno kumino RAJAH.
Jed damo na krožnik.
Dodamo kislo smetano, čili jalapenos in po okusu še pekočo čilijevo omako.

Fajita s fižolom in mangovo salso

Sestavine za 4 osebe:

4 pšenične tortilje
400 g mehiškega fižola z začimbami
1 vrečka mešanice začimb Fajita
1 čili poblano
1 paradižnik
1/2 mlade čebule
3 stroki česna
1 žlica zelene omake taco
vejica svežega koriandra ali peteršilja
1 žlica križne kumine

PRIPRAVA:

Čebulo in česen sesekljamo, čili narežemo na kolobarčke, kumino pa zdrobimo v možnarju. V ponvi segrejemo oljčno olje ter na njem na rahlo opražimo čebulo in česen.
Dodamo narezan paradižnik, mehiški fižol iz pločevinke, kumino, čili in nekaj kapljic čili omake. Pri nizki temperaturi kuhamo 10 minut. Pripravimo salso iz manga.
V ponvi segrejemo vsako stran pšeničnih tortilj po nekaj sekund. Segrete tortilje napolnimo s fižolovo omako in zvijemo. Postrežemo skupaj z zeleno omako tako in mangovo salso.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RIBE IN PODOBNE JEDI

Mehiške garnele v omaki čipotle

Sestavine za 4 osebe:

500 g repkov velikih garnel ali škampov
2 čipotle čilija ali
2 čipotle čili omake
1 srednje velika čebula
5 strokov česna
300 g paradižnikov
1 limeta
3 lovorjovi listi
1 žlička timijana
vejica koriandra ali peteršilja
5 žlic oljčnega olja

PRIPRAVA:

Česen in čebulo drobno sesekljamo. Škampe očistimo in oplaknemo z mrzlo vodo, osušimo jih s papirnato brisačo. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem na hitro opražimo škampe. Preložimo jih na topel krožnik in jih pokapamo s sokom polovice limete.
V ponvi ponovno segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo in česen ter pet minut dušimo pri srednji temperaturi. Dodamo na koščke narezan paradižnik, na trakove narezane čipotle čilije ali čipotle čili omako, lovorjove liste in timijan.
Kuhamo približno 10 minut, dokler se omaka ne zgosti.
V omako vmešamo škampe, nekaj pa jih prihranimo za okrasitev. Jed okrasimo z rezinami limete, preostalimi škampi in sesekljanim koriandrom. Postrežemo z jasminovim rižem.

Barbun v pomarančni omaki

Sestavine za 4 osebe:

4 večji barbuni ali trilje, težke po 200 do 300 g
1 kg pomaranč
1 limeta
1 manjša rdeča čebula
4 stroki česna
4 cimetove paličke
vejica koriandra ali peteršilja
5 žlic oljčnega olja

PRIPRAVA:

Ribe očistimo in pokapamo z limetinim sokom. Čebulo in česen drobno sesekljamo. Tri pomaranče narežemo na tanke kolobarje, ostale pa ožamemo.
V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo sesekljano čebulo in česen ter dušimo 5 minut. Prilijemo pomarančni sok, dodamo cimetove paličke in kuhamo 2 minuti. Dodamo na kolobarje narezane pomaranče in nanje naložimo barbune.
V pokriti posodi kuhamo pri nizki temperaturi 7 do 10 minut.
Koriandrer drobno sesekljamo in potresemo po ribah. Postrežemo z jasminovim rižem.

Recept je zelo enostaven, okus jedi pa naravnost božanski. Če bi bilo mogoče, bi to jed ocenil s čisto šestico. Namesto barbuna, ki se k tej jedi odlično poda, lahko uporabite arbuna, lastovko ali škarpino. Čas kuhanja pa prilagodite velikosti ribe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TORTILJE

Quesadillas z rdečo in zeleno pekočo papriko

Sestavine za 4 osebe:

8 pšeničnih tortilj
300 ml sirove omake
1 zelena paprika, narezana na trakove
100 g narezanega čilija jalapenos

PRIPRAVA:

V segreti ponvi po 5 sekund popečemo tortilje na vsaki strani.
Premažemo jih s sirovo omako, dodamo papriko in čilije jalapenos ter jih pokrijemo s preostalimi tortiljami. Tako nadevane tortilje popečemo na vsaki trani po 30 sekund.
Quesadillas narežemo na trikotne kose in jih ponudimo s salso.

Piščančji in avokadov taco

Sestavine za 4 osebe:

350 g piščančevih prsi
1 žlica oljčnega olja
12 taco koruznih upognjencev
1 avokado, olupljen, narezan na koščke
2 paradižnika, narezana na koščke
1/2 glave zelene solate, narezane
200 g sirove omake
200 ml taco omake (pekoče ali rahlo pekoče)
kisla smetana

PRIPRAVA:

Piščančeve prsi posolimo, jih prelijemo z oljem in v pokriti posodi 15 minut dušimo pri nizki temperatur. Počakamo, da se meso nekoliko ohladi, nato ga narežemo na tanke rezine.
Pečico segrejemo na 180 °C in v njej za 4 do 5 minut popečemo koruzne upognjence.
Vroče upognjence napolnimo s piščančevim mesom, koščki avokada in paradižnika, narežemo solato in sirovo omako.
Upognjencem dodamo omako taco, čilije jalapenos in kislo smetano.


Zrezek Fajita

Sestavine za 4 osebe:

750 g teletine
2 sesekljani čebuli
1 zelena paprika, narezana na tanke rezine
1 rdeča paprika, narezana na tanke rezine
1 vrečka mešanice začimb za fajito
150 ml piva
30 ml oljčnega olja
8 pšeničnih tortilj
300 ml omake guacamole
1 kisla smetana
2 paradižnika, narezana na koščke
1 kozarec salse

PRIPRAVA:

Zrezke narežemo na tanke rezine.
V veliki posodi zmešamo mešanico začimb fajite s pivom. Dodamo narezano meso in pustimo marinirati 30-60 minut.
Pripravimo omako guacamole.
Papriko in čebulo posolimo in ju pokapamo z oljčnim oljem.
V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo rezine mesa. Pečemo, dokler ne porjavijo na obeh straneh, vendar pazimo, da ostanejo še vedno sočne. Popečemo še pekočo papriko in čebulo, da postekleni in vse preložimo na krožnik, na katerega dodamo še paradižnik.
V ponvi segrejemo pšenične tortilje na vsaki strani po nekaj sekund. Segrete tortilje napolnimo s pripravljeno vsebino in zvijemo.
Dodamo omako guacamole, salso in kislo smetano.

Pečene banane

Sestavine za 4 osebe:

2 banani
4 žlice limetinega soka
4 pšenične tortilje
2 žlici sladkorja
1 žlička mletega cimeta
1 žlica margarine ali masla
10 žlic čokolade v prahu
vaniljev sladoled

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 230 °C in naoljimo pekač.
Banane olupimo, jih razpolovimo in pokapamo z limoninim sokom ter potrosimo s sladkorjem in cimetom.
Banane položimo na tortilje, jih zvijemo in namažemo z margarino, posujemo z ostankom sladkorja in cimeta ter damo v pekač.
Pečemo 6-8 minut.
Postrežemo na desertnih krožnikih, pečene banane potresemo s čokolado v prahu. Zraven ponudimo sladoled.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SALSE

Mangova salsa s čilijem serrano

Sestavine za 4 osebe:

425 g manga iz pločevinke
2 kosa čilija serrano
1 rdeča čebula
1 vejica koriandra ali peteršilja
2 žlici limtinega ali limoninega soka
1 žlička riževega kisa
1 žlica oljčnega olja

PRIPRAVA:

Čebulo sesekljamo, mango pa narežemo na približno centimeter debele koščke. Čili narežemo na tanke rezine, vejico koriandra drobno sesekljamo.
Segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo in čili ter pražimo pri nizki temperaturi, dokler čebula rahlo ne postekleni. Dodamo mango in pražimo še 5 minut. Od časa do časa previdno pomešamo. Dodamo sesekljan koriander, limonin sok in rižev kis.
Postrežemo kot prilogo h glavnim jedem.

Slivova salsa

Sestavine za 4 osebe:

16 suhih sliv
1 srednje velika čebula
2 čili poblano
2 čili čipotle
10 g jedilne čokolade
1 žlica riževega kisa
3 žlice oljčnega olja

PRIPRAVA:

Čilije narežemo na kolobarčke, čebulo na rezine, slivam odstranimo koščice in jih narežemo na četrtine, čokolado sesekljamo.
V voku segrejemo oljčno olje, dodamo česen, čebulo in pražimo, dokler ne postekleni. Dodamo čilije in pražimo še 2 minuti. Dodamo slive, čokolado, žlico riževega kisa in še 5 minut pražimo na nizki temperaturi. Postrežemo kot prilogo.

Ognjena paradižnikova omaka

Sestavine za 4 osebe:

200 g paradižnikov
1 čili jalapeno
1 čili čipotle
1 limeta
1/2 manjše rdeče čebule
1 strok česna
3 žlice oljčnega olja
ščepec soli
ščepec origana ali
vejica koriandra ali peteršilja
500 g koruznih tortilj

PRIPRAVA:

Paradižnike, čebulo, česen in čilije zmeljemo z mešalnikom, dodamo limetin sok, sol in oljčno olje. Potresemo s sesekljanim koriandrom ali origanom.
Postrežemo z mehiškim koruznim čipsom ali kot pikantno prilogo k zelenjavnim in mesnim jedem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MENUJI:

Mehiški žar

Pijača:
margaritas
mehiško pivo
in
osvežujoča limonada

Začetna jed:
tortilja koruzni čips z omako guacamole

Glavna jed:
zrezek fajita
ali
piščančev in avokadov taco

Posladek:
začinjen pasiran fižol

Desert:
mehiška melona
in
cimetov sladoled


Fiesta del Fuego

Pijača:
margaritas
sadni sok
in
mehiško pivo

Začetna jed:
ranch nacohs,
mehiška torta,
quesadillas z rdeče-zeleno pekočo papriko,
pekoče začinjene piščančeve perutnice

Glavna jed:
vegetarjanski burritos

Desert:
mehiška sadna solata

Kosilo Cinca de Mayo

Pijača:
margaritas
in
mehiško pivo

Začetna jed:
fiesta Nachos

Glavna jed:
piščanec in sirov enchiladas

Posladek:
mehiška ensalada z limetino in jalapenovo omako

Desert:
pečene banane
in
mehiška kava
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PIJAČE

Margaritas

Sestavine za 4 osebe:

100 ml svežega limetinega (okrog 8 limet) ali limoninega soka
sol
100 ml pomarančnega likerja
200 ml tekile
ledene kocke ali drobljen led

PRIPRAVA:

Vrh kozarcev namočimo v limetin sok in sol.
Zmešamo tekilo, liker in limetin sok.
Po želji dodamo še več likerja in tekile.
Koktajl nalijemo v kozarce in dodamo led.

Mehiški sadni sok

Sestavine za 4 osebe:

lubenica
limeta
pomaranča ali jagode
šampanjec ali mineralna voda

PRIPRAVA:

Lubenico, limeto, pomarančo ali jagode sesekljamo v mešalniku, prilijemo mineralno vodo ali šampanjec in sok postrežemo zelo ohlajen.

Pina Colada

Sestavine za 4 osebe:

250 g ledenih kock
250 g ananasa
300 ml kokosovega mleka
100 ml ananasovega soka iz pločevinke
100 ml belega ruma Bacardi

PRIPRAVA:

V mešalniku zdrobimo led, dodamo ananas in zmešamo, da nastane pasta.
Prilijemo kokosovo mleko, ananasov sok, beli rum in v mešalniku mešamo pri visokih vrtljajih. Tako nastane ob pomoči drobcev ledu penasta tekočina. Vlijemo jo v kozarce za koktajl in takoj postrežemo.

Koktajl delajte z mešalnikom, ki ima visoke vrtljaje. Le tako vam bo uspelo narediti penasto in gosto tekočino, ki je bolj podobna smetani kot pa tekočini. Koktajla ne smete pripravljati vnaprej, temveč ga je treba takoj po pripravi tudi spiti, sicer se razvodeni, okus se porazgubi in postane podoben klasičnim industrijskim napitkom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 24 Feb 2009 15:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZAJTRK

Guacamole

Sestavine za 4 osebe:

1 avokado
1 žlička mešanice začimb za guacamole
1 žlička limoninega soka
1 žlica oljčnega olja
kapljica pekoče čili omake
1/2 manjšega paradižnika
100 g tortilja koruznega čipsa ,

PRIPRAVA:

Mešanico začimb za guacamole prilijemo vodo in mešamo, da zmes postane gosta.
Razpolovimo avokada in odstranimo pečko. Avokado izdolbemo in ga v posodi zmečkamo z vilico. Paradižnik sesekljamo na majhne koščke.
Dodamo pripravljeno mešanico začimb, paradižnik, limonin sok, pekočo čili omako in oljčno olje. Ponudimo s koruznim čipsom.

Avokadova solata

Sestavine za 2 osebi:

1 avokado
1 paradižnik
1/4 rdeče čebule
3 žlice oljčnega olja
3 žlice soka sveže pomaranče

PRIPRAVA:

Avokado razpolovimo, odstranimo pečko in ga olupimo. Potem ga narežemo na podolgovate krhlje in zložimo na krožnik. Takoj ga pokapamo s pomarančnim sokom, da ne postane umazano rjavozelene barve.
Paradižnik narežemo na krhlje in ga zložimo na krožnik. Čebulo narežemo na tanke trakove in z njo okrasimo jed. Prelijemo z oljčnim oljem in postrežemo.

Avokado s kaprami

Sestavine za 2 osebi:

1 mango
1 paradižnik
5 redkvic
1 žlica kaper
3 žlice oljčnega olja
1 šalotka ali kos rdeče čebule

PRIPRAVA:

Zrel avokado razpolovimo, odstranimo koščico, olupimo in narežemo na rezine. Paradižnik narežemo na koščke, šalotko in redkvico pa na kolobarčke.
Vse sestavine dekorativno zložimo na krožnik in postrežemo kot jutranji obrok ali kot začetno jed pred glavnim obrokom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maroha
KOMAJ ZAZNAN UTRIP


Pridružen/-a: 04.11. 2012, 15:46
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 04 Nov 2012 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Priporočam, da za kak okusen recept za pripravo klasičnih mehiških jedi pogledate še sem: http://www.meksiko.si/recepti.aspx?c=mehiska-hrana. Kje se dobijo tortilje? http://www.meksiko.si/program.aspx?c=mehiska-hrana&s=tortilja. Pa dober tek! :)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zabijanje časa Seznam forumov -> HRANA Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.