Zabijanje časa Seznam forumov Zabijanje časa
Namenjen zabijanju časa, kaj pa drugega.
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Čokolada

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zabijanje časa Seznam forumov -> HRANA
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
chazzjazz
Batina


Pridružen/-a: 27.01. 2009, 22:08
Prispevkov: 6102
Kraj: Tukaj

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 08:52    Naslov sporočila: Čokolada Odgovori s citatom

Od nekdaj se mi je zdelo, da sem malo božji.
Čokolada, hrana bogov
_________________
If women are so good at multitasking, how come they can't have a headache and sex at the same time?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 09:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čokolada – sladki greh

Nedvomno je čokolada kraljica med sladkarijami. Mnogim je čokolada užitek, ki se mu ne morejo in ne želijo odreči.
Zaradi njene mehkobe in izrazitega okusa je čokolada nekaj, kar imajo vsi radi, celo bogovi, saj je strokovno ime kakavovca, ki je temeljna sestavina te pregrehe, božja hrana (theobroma cacao).

Za čokolado že od nekdaj velja, da redi, povzroča mozoljavost, glavobole in druge nevšečnosti, da ne omenim, da so pogosti užitki ob njenem uživanju prežeti z občutkom krivde.Vse pa le ni vendarle tako in uživanje le-te, seveda v omejenih količinah, je celo zaželeno in ima mnoge pozitivne učinke na telo. Priporočena dnevna poraba je do 50 gramov temne čokolade.

Čokolada – zlo ali užitek?
Kot vsaka druga skušnjava ima tudi čokolada svoje prednosti in slabosti. Po eni strani zelo ugodno vpliva na delovanje vašega telesa in ima spodbujevalen vpliv na razpoloženje, po drugi strani pa lahko škodi, ker poveča telesno težo. Njena čarobnost se kaže v tem, da sprevidi najbolj skrite posameznikove želje in jih poteši z ravno pravšnjo mero slaščice, da se kljub zavoram prepustijo njenim skušnjavam. Je več kot hrana, je razvada in nedvomno užitek.

Ali ste vedeli?
Največ čokolade pojedo Švicarji, letno kar 10 kilogramov na prebivalca v primerjavi s Slovencem, ki poje le 1,5 kilograma.

Kako vemo, da jemo kakovostno čokolado?
Poznavalci čokolade bodo razmeroma kmalu prepoznali okus prave (čiste) čokolade in 'čokolade'. Pri 'čokoladi' z dodanimi rastlinskimi in živalskimi maščobami (do 5 odstotkov) in veliko sladkorja, je v ustih občutek grudic oziroma kot bi vsebovala droben pesek, ki se počasi topi, česar pri čisti čokoladi ne moremo zaslediti. Ta vsebuje več kakavove mase in manj maščob (manj kot 3 g/100 g).

Sestava čokolade
Nedvomno je čokolada pomembna sestavina naše prehrane, vir energije in zdravilo. Verjeli ali ne, v čokoladi se skriva približno 400 različnih kemijskih spojin, med drugim tudi flavonoidi, antioksidanti pa tudi psihoaktivne snovi (kofein, serotonin, triptofan itd.).
Kakavovo maslo je najpomembnejša sestavina zrna in prav tako glavna sestavina v čokoladi in določa kakovost čokolade. Temna, ki vsebuje 70 do 95 odstotkov kakavovega masla, je za človeka najvarnejša.

Kaj najdemo v čokoladi?

Voda: 2 g
Beljakovine: 8,4 g
Maščobe: 31,2 g
Ogljikovi hidrati: 60,2 g
Kalcij: 156 mg
Fosfor: 207 mg
Železo: 1,3 mg
Natrij: 80 mg
Kalij: 420mg
Magnezij: 414 mg
Vitamin B1: 0,13 mg
Vitamin B2: 0,34 mg
Vlaknine: 2,5 g
Kilokalorije (kilodžul): 565 (2362)

Ali ste vedeli?
Da ima 40 gramov temne čokolade približno enako vsebnost fenolnih antioksidantov kot kozarec rdečega vina.

Pozitivni učinki za zdravje?
Vse več je raziskav, da flavonoidi v čokoladi zmanjšujejo tveganje za obolenje srca in ožilja. Zmanjšanje tveganja se pokaže pri rednem uživanju majhne tablice temne čokolade, kjer je vsebnost kakava več kot 50-odstotna. Flavonoidi preprečujejo oksidacijo škodljivega LDL–holesterola, zmanjšujejo zlepljenje krvnih ploščic in ishemične poškodbe srca (ishemija = pomanjkanje kisika).
Kakav (v čokoladi) vsebuje protibakterijsko snov, ki preprečuje gnilobo zob (karies).
Uživanje čokolade med nosečnostjo ugodno vpliva na nosečnico in otroka. Čokolada je psihoaktivna hrana, v njej so endorfini (endogeni opijati), ki povzročajo občutek prijetnosti in zadovoljstva. Povečano izločanje endorfinov zmanjšuje občutek bolečine.
Čokolada je bila od nekdaj znana kot afrodiziak. Spodbuja tvorbo in aktivnost feniletilamina, ki ga poznamo kot ljubezensko kemikalijo. Feniletilamin se sicer normalno tvori v možganih, ki se v 'centrih zadovoljstva' pretvarja v dopamin, ta pa je med drugim odgovoren za večjo spolno moč.
Čokolada vsebuje številne vitamine in minerale, ki jih organizem nujno potrebuje. Kakavov prah je vir železa, bakra in magnezija; v beli in mlečni čokoladi pa je več kalcija.
Triptofan je nujno potrebna aminokislina in predstopnja serotonina, prenašalca med živci, ki uravnavajo razpoloženje in zmanjšujejo anksioznost (strah, napetost). Triptofana je v čokoladnem prelivu 26, mlečni čokoladi 80, kakavu (v prahu) pa 230 mg/kg.

Jedilna čokolada je osnovna in vsebuje minimalno 18 odstotkov kakavovega masla, 14 odstotkov nemastnih kakavovih delov in največ 65 odstotkov sladkorja ter rastlinsko mast.

Posebne vrste čokolade, kot so npr. mlečna, čokoladni obliv, čokolada s smetano, jogurtom itd.
Mlečna čokolada vsebuje kakavov prah (10 odstotkov), kakavovo maslo, mleko (minimalno 12 odstotkov), sladkor (60 odstotkov) ali druga sladila ter arome (lecitin, vanilja). Med sladokusci velja za 'slabšo' čokolado, je pa pri množicah najbolj priljubljena.

Temna (črna) čokolada. Med te vrste spadajo tiste, ki vsebujejo 50 do 99 odstotkov kakavove mase. Razlika do 100 odstotkov so dodatki – npr. sladkor, arome.

Bela čokolada ni čokolada v pravem pomenu besede, ker vsebuje le kakavovo maslo in je brez kakavovega praha.

Kakavov prah je v prah zmleta kakavova pogača, ki nastane,če kakavovo maso stiskajo z deležem kakavovega masla. Sladkan kakavov prah, imenovan čokoladni prah, uporabljamo za pripravo napitkov, nesladkan pa za peko in sladice.

Ali ste vedeli?
Čokoladno mleko je idealen obrok po treningu,saj vsebuje odlično razmerje med ogljikovimi hidrati in beljakovinami za dobro regeneracijo telesa.

Hranilna vrednost na 100 mililitrov:
Energetska vrednost: 263kJ/53kcal
B: 3,4 g
OH: 10 g
M: 1,1 g
Kalcij: 120 mg
Vitamin B12: 0,30 qg

Navsezadnje naj uživamo čokolado iz psiholoških, kemijskih ali kulturoloških vzrokov, nam vse več koristnih učinkov dokazuje, da lahko uživamo v polnosti okusa, ki nam ga nudi, vendar pri tem ne smemo pozabiti pravila: zmernost je zdravje, sreča in dobra naložba za življenje! Čokolada le ni sovražnica, ampak prijateljica.



Nazadnje urejal/a bejbi 12 Feb 2009 11:54; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ALI STE VEDELI?

... so Azteki verjeli, da je čokolada vir modrosti?

... čokolada podaljšuje življenje? Izsledki raziskave med 8000 moškimi, povprečne starosti 65 let, so pokazali, da redni uživalci čokolade živijo v povprečju kar leto dni dlje. Čokolada namreč vsebuje antioksidante, ti pa dokazano preprečujejo mašenje žil in s tem bolezni srca in ožilja.

... je največja čokolada na našem tržišču čokolada Gorenjka? Na policah boste našli kar kilogram težko Gorenjko, tudi polkilogramska nima konkurence. Absolutna rekorderka je kar 7 kilogramov težka Gorenjka velikanka s celimi lešniki, ki jo v naši tovarni lahko tudi za vas naredimo po naročilu.

... je Žito Gorenjka edina slovenska tovarna čokolade? "Čokolada v rdečem ovitku" je edina domača čokolada na našem trgu.

... so največjo skulpturo iz čokolade naredili v španski Barceloni, februarja 1991? Trgovska jadrnica, ki so jo umetelno izdelali iz čokolade, je merila 13 metrov v dolžino, 2 in pol v širino in 8 in pol v višino. Kdove, koliko čokomanov jo je grizljalo in kako dolgo!

...je leta 1609 v Mehiki izšla prva knjiga, povsem posvečena čokoladi?

...so si mehiške dame v začetku 17. stoletja dale postreči s čokoladnim napitkom celo med mašo v cerkvi? Škof te navade ni trpel. Postrežbo je prepovedal, a kmalu za tem nenadoma umrl. Vzrok: nekdo mu je zastrupil jutranjo čokolado!

...je prvo mlečno čokolado leta 1875, po kar osmih letih neuspešnih poskusov izdelal eden od pionirjev čokoladne industrije, Daniel Peter? Uspel je z uporabo kondenziranega mleka.
...je Švicarska pošta leta 2001, ob stoletnem rojstnem dnevu čokolade, izdelala znamke, ki so omamno dišale po čokoladi. A ne le to: ko si oslinil znamko, da bi jo prilepil na pismo, si v ustih začutil okus po najboljši čokoladi.

... analitiki pri marketinški reviji The Grocer pravijo, da je prodaja čokolade v zadnjih 50 letih preveč upadla. Menda jeglavni vzrok za to, da mladi vse več žepnine namesto za čokolado zapravijo za mobilno telefonijo.

....košček čokolade nam da dovolj energije za 150 korakov, 35 koščkov za en kilometer, 875000 pa bi jih potrebovali za pot okoli sveta

...je čokolada smrtonosna za živali. Vsebuje teobromin, ki pospešuje srčni utrip in pri živalih povzroča zastrupitev.



Nazadnje urejal/a bejbi 12 Feb 2009 11:55; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakavova masa
Kakavova masa je gosto tekoča snov, ki nastane pri mletju jedrc kakavovih zrn. Če jo ohladimo in oblikujemo v kvadre, pridobimo tako imenovano nesladkano čokolado za peko. Več kot polovico (približno 53%) kakavove mase predstavlja kakavovo maslo.

Kakavovo maslo
Kakavovo maslo se ob močnem segrevanju izloča iz kakavove mase. Kot dragoceno maščobo ga pogosto uporabljajo kot sestavino zdravilnih mazil, kozmetičnih izdelkov in mil.

Grenko sladka (srednje grenka) čokolada
Je čokolada z večjo vsebnostjo kakava. Po predpisanih merilih mora čokolada, da bi si prislužila pridevnik srednje grenka (grenko-sladka), vsebovati vsaj 35 % kakavove mase; je torej "boljša" čokolada.

Mlečna čokolada
Mlečna čokolada vsebuje kakavovo maslo, mleko, sladkor ali druga sladila, ter arome, ki jih dodajamo kakavovi masi. Med sladokusci velja za "slabšo" čokolado, je pa pri množicah zagotovo najbolj priljubljena!

Bela čokolada
Bela čokolada je pravi posebnež med čokoladami. Vsebuje namreč kakavovo maslo, je pa popolnoma brez nemastnih kakavovih delov. Poleg kakavovega masla vsebuje še sladkor, mlečne dele in arome - zlasti vanilijo. Bela čokolada je najbolj lomljiva vrsta čokolade.

Kuvertura
Kuvertura je čokoladni obliv najvišje kakovosti. Odlikuje se po tem, da je izjemno gladek in svetleč. Navadno vsebuje najmanj tretjino kakavovega masla, zaradi česar je mogoče slaščice obliti mnogo bolj na tanko kot z običajnim slaščičarskim oblivom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 09:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZGODBE IN LEGENDE O ČOKOLADI

Kako je čokolada dobila svoje ime:
Ime "čokolada" izvira iz jezika Majev, ki so čokolado imenovali "xocoatl", medtem ko izraz "kakav" - v izvirniku "cacahuatl" izvira iz azteškega jezika. Beseda "xocoatl" (za čokolado) je sestavljena iz dveh besed : "xoco", kar pomeni "pena" in "atl", kar pomeni "voda". V prvotni obliki so namreč čokolado uživali zgolj kot napitek.

Čokolada, hrana bogov:
V mehiški mitologiji velja prepričanje, da so čokolado uživali njihovi bogovi v nebesih in da je bil kakavovec zaupan ljudem v varstvo kot poseben in dragocen blagoslov njihovega Boga zraka. Tudi latinsko ime “Theobroma cacao” vsebuje to zgodovinsko dejstvo. Namreč, švedski naravoslovec Linee je bil nezadovoljen s prvotnim imenom “cacao” ( = kakav), zato ga je preimenoval v Theobroma cacao, saj Theobroma v grščini pomeni “hrana bogov”.

Kako je kakavovec prišel iz Nebes na Zemljo:
Stari zapisi poročajo o verovanju Aztekov, da je njihov Bog Zraka- Quetzalcoatl, s kakavovcem iz Nebes pripotoval na Zemljo na repu zvezde Danice. Naučil je ljudi, kako pražiti kakavova zrna, da bodo iz njih pridobili hranljivo kremo, ki jo je mogoče raztopiti v vodi, začiniti in piti kot pijačo, ki je "vir vse modrosti in znanja".
Skrivnost je bila razkrita, ko je italijanski popotnik Antonio Carletti odkril čokoladni "čudež" in ga leta 1606 ponesel tudi v ostale dele Evrope. Z zmanjševanjem moči španskega kraljestva je namreč skrivnost pricurljala na dan in monopol španske krone nad kakavom je bil s tem končan. V samo nekaj letih se je novica o kakavu razširila v Francijo, Italijo, Nemčijo in Anglijo.

Čokoladna kraljeva poroka:
Ko je španska princesa Marija Tereza prispela v Francijo, da se zaroči s francoskim kraljem Ludvikom XIV., je kot prvo darilo svojemu zaročencu podarila čokolado v lični skrinjici z bogatimi ornamenti. Njuna poroka je bila simbol poroke med čokolado in špansko-francosko kulturo.
Čokolado so kot del poročnega obreda uporabljali tudi preprosti prebivalci Srednje Amerike v 12. stoletju. Med poroko sta si namreč mladoporočenca razdelila skodelico s tekočo čokolado.

Prvi čokoladni "bar" v Evropi:
Prvi čokoladni “bar” (oziroma lokal, kjer so točili čokolado), je leta 1657 v Londonu odprl francoski podjetnik. Ker je bila precej draga, je čokolada veljala za napitek, ki si ga lahko privošči le elita. Ali kot je v 16. stoletju zapisal španski zgodovinar Oviedo: "Le bogati in pomembni ljudje si lahko privoščijo čokoladni napitek, kajti piti le-tega je, kot bi dobesedno pili denar".
V tem času je namreč kakavovo zrno veljalo tudi kot plačilno sredstvo. V Nikaragvi, na primer, je v tistem času zajec veljal 10 kakavovih zrn, medtem ko je bilo za 100 zrn že mogoče kupiti sužnja.
Lokali, kjer so točili čokolado, so nastali nekaj let za prvimi kavarnami. A v nasprotju s kavarnami, ki so kmalu postale nekaj običajnega, se je čokoladnih barov držal ugled prefinjenosti in izbranosti.

Kako so v Ameriki zadnji spoznali čokolado:
V Združenih državah Amerike so čokolado spoznali v letu 1765. Tistega leta je namreč John Hanan prinesel kakavova zrna iz Zahodne Indije v Dorchester v Massachusettsu. Tam je kasneje tudi nastala prva tovarna čokolade. Vendar pa čokolada ni bila zares sprejeta med ameriškimi kolonisti, vse dokler ribiči iz Glouchesterja v Massachusettsu niso začeli sprejemati kakava kot plačilo za tovor, ki so ga vozili v tropske predele Amerike.

Kako se je čokolada iz pijače spremenila v hrano:
V obliki hrane se je čokolada prvič pojavila kot dodatek roladam in tortam, nekje okrog leta 1670. Do čokolade v obliki tablice, kakor jo poznamo dandanes, pa je preteklo še precej časa.
V letu 1795 je dr. Joseph Fry iz Bristola v Angliji prvič uporabil parni stroj za mletje kakavovih zrn –, prav ta izum pa je omogočil proizvodnjo velikih količin čokolade.
Okoli leta 1874 je prav podjetje Fry and Sons začelo prodajati "Chocolat Delicieux a Manger" ( = čokoladna jed), za katero menijo, da je bila prva čokoladna tablica v zgodovini.

Kako so inovacije vplivale na priljubljenost kakava:
Da sta kakav in z njim čokolada takšna, kot ju poznamo in imamo radi danes, so bile v zgodovini zaslužne številne inovacije.
Nizozemec Van Houten je leta 1828 iznašel postopek obdelave kakavovih zrn, s katerim je iz zrn iztiskal kakavovo maslo. Proces, zaradi katerega se poveča topnost kakava, je omogočil masovno proizvodnjo in prodor kakava in čokolade iz krogov elite do ljudskih množic.
Za nastanek danes najbolj priljubljene, slajše mlečne čokolade, je zaslužen Švicar Daniel Peter, ki je po dolgih osmih letih poskusov uspel izumiti postopek za izdelavo trde čokoladne tablice z dodatkom mleka.
Industrijska revolucija je z masovno proizvodnjo vplivala na popularizacijo čokolade med širšimi ljudskimi množicami.
Za priljubljenost kakava so bila odločilna tudi odkritja kot npr:
-izum pridelave kakava v prahu v letu 1828
-znižanje obveznih dajatev za kakav
-velik napredek pri transportu (parne lokomotive in parniki), kar je močno skrajšalo potovanje kakava od plantaž do tovarn
-ter že omenjene izboljšave v proizvodnji čokolade v obliki tablic.

Nekaj čokoladnih rekordov:
Združene države Amerike so nesporno vodilni uvoznik kakavovih zrn in vodilne v količini proizvodnje čokolade.
Švicarji še vedno vodijo v količini pojedene čokolade na prebivalca. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je industrija čokolade postala ena najdonosnejših oblik posla. Letno se na svetu porabi približno 600.000 ton kakavovih zrn in poraba čokolade na prebivalca v večini držav hitro narašča
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 09:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PA ŠE EN POSEBEN CUKRČK, DA VAS PREPRIČA, DA JE ČOKOLADA DOBRA STVAR :cool:



Nazadnje urejal/a bejbi 12 Feb 2009 10:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miska
GOFLA GOFLASTA


Pridružen/-a: 30.01. 2009, 10:56
Prispevkov: 1212
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne potrebujem prepričevanja Embarassed Embarassed Embarassed
_________________
V Zrnu peska videli cel Svet
in Nebo v Roži na poljani,
Večni čas imeti za hip ujet
in Neskončnost obdržati v dlani.
(William Blake, Slutnja nedolžnosti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Frederika
LEJ, K´ ZNA GOVORT´


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 13:43
Prispevkov: 360
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Enkrat te dni sem gledala na RTL prispevek o čokoladni pedikuri. Na koncu vsake nege vsake posameznice, zlijejo v odtok celo vedro tekoče čokolade. Nisem si mogla kaj, da ne bi pomislila na nesmiselnost takega početja, ko je toliko lačnih na svetu. Včasih se mi res zdi, da je pretiravanje v nasprotno smer nekako nemoralno do sveta, v katerem živimo. Pedikura stane 70€. Ne glede na to, da so stranke izražale na vratih silno ugodje in razpredale o dobrem počutju njihovih nog, si nisem mogla kaj, da ne bi bila še danes malo tečna, ko se spomnim na to. Druga varianta je bila kokosovo mleko...pravo mleko in noter pravi kokos. Tega ne razumem in tudi ne podpiram.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika
PACIENT Z DIAGNOZO


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27
Prispevkov: 11508

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 11:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Frederika je napisal/a:
Enkrat te dni sem gledala na RTL prispevek o čokoladni pedikuri. Na koncu vsake nege vsake posameznice, zlijejo v odtok celo vedro tekoče čokolade. Nisem si mogla kaj, da ne bi pomislila na nesmiselnost takega početja, ko je toliko lačnih na svetu. Včasih se mi res zdi, da je pretiravanje v nasprotno smer nekako nemoralno do sveta, v katerem živimo. Pedikura stane 70€. Ne glede na to, da so stranke izražale na vratih silno ugodje in razpredale o dobrem počutju njihovih nog, si nisem mogla kaj, da ne bi bila še danes malo tečna, ko se spomnim na to. Druga varianta je bila kokosovo mleko...pravo mleko in noter pravi kokos. Tega ne razumem in tudi ne podpiram.


Agree. Razmetavanje denarja in hrane. Naj jih raje namažejo z algami. Tega noben ne žre, pa še kožo napenjajo. Baje.
_________________
Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 12:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pika je napisal/a:
Frederika je napisal/a:
Enkrat te dni sem gledala na RTL prispevek o čokoladni pedikuri. Na koncu vsake nege vsake posameznice, zlijejo v odtok celo vedro tekoče čokolade. Nisem si mogla kaj, da ne bi pomislila na nesmiselnost takega početja, ko je toliko lačnih na svetu. Včasih se mi res zdi, da je pretiravanje v nasprotno smer nekako nemoralno do sveta, v katerem živimo. Pedikura stane 70€. Ne glede na to, da so stranke izražale na vratih silno ugodje in razpredale o dobrem počutju njihovih nog, si nisem mogla kaj, da ne bi bila še danes malo tečna, ko se spomnim na to. Druga varianta je bila kokosovo mleko...pravo mleko in noter pravi kokos. Tega ne razumem in tudi ne podpiram.


Agree. Razmetavanje denarja in hrane. Naj jih raje namažejo z algami. Tega noben ne žre, pa še kožo napenjajo. Baje.


Alge se uporabljajo pri sušiju kar jest vem ChazzJazz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika
PACIENT Z DIAGNOZO


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27
Prispevkov: 11508

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 12:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bejbi je napisal/a:
pika je napisal/a:
Frederika je napisal/a:
Enkrat te dni sem gledala na RTL prispevek o čokoladni pedikuri. Na koncu vsake nege vsake posameznice, zlijejo v odtok celo vedro tekoče čokolade. Nisem si mogla kaj, da ne bi pomislila na nesmiselnost takega početja, ko je toliko lačnih na svetu. Včasih se mi res zdi, da je pretiravanje v nasprotno smer nekako nemoralno do sveta, v katerem živimo. Pedikura stane 70€. Ne glede na to, da so stranke izražale na vratih silno ugodje in razpredale o dobrem počutju njihovih nog, si nisem mogla kaj, da ne bi bila še danes malo tečna, ko se spomnim na to. Druga varianta je bila kokosovo mleko...pravo mleko in noter pravi kokos. Tega ne razumem in tudi ne podpiram.


Agree. Razmetavanje denarja in hrane. Naj jih raje namažejo z algami. Tega noben ne žre, pa še kožo napenjajo. Baje.


Alge se uporabljajo pri sušiju kar jest vem ChazzJazz


Dons zjutraj sem brala v eni reviji, da je obloga iz alg (alge v prahu + vroča voda) dobra za napeto kožo ChazzJazz
_________________
Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chazzjazz
Batina


Pridružen/-a: 27.01. 2009, 22:08
Prispevkov: 6102
Kraj: Tukaj

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2009 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pika je napisal/a:
Frederika je napisal/a:
Enkrat te dni sem gledala na RTL prispevek o čokoladni pedikuri. Na koncu vsake nege vsake posameznice, zlijejo v odtok celo vedro tekoče čokolade. Nisem si mogla kaj, da ne bi pomislila na nesmiselnost takega početja, ko je toliko lačnih na svetu. Včasih se mi res zdi, da je pretiravanje v nasprotno smer nekako nemoralno do sveta, v katerem živimo. Pedikura stane 70€. Ne glede na to, da so stranke izražale na vratih silno ugodje in razpredale o dobrem počutju njihovih nog, si nisem mogla kaj, da ne bi bila še danes malo tečna, ko se spomnim na to. Druga varianta je bila kokosovo mleko...pravo mleko in noter pravi kokos. Tega ne razumem in tudi ne podpiram.


Agree. Razmetavanje denarja in hrane. Naj jih raje namažejo z algami. Tega noben ne žre, pa še kožo napenjajo. Baje.

Mah, kaj je pa z blatom narobe?
_________________
If women are so good at multitasking, how come they can't have a headache and sex at the same time?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zabijanje časa Seznam forumov -> HRANA Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.