Zabijanje časa Seznam forumov Zabijanje časa
Namenjen zabijanju časa, kaj pa drugega.
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Stavka javnega sektorja, 27.9.

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zabijanje časa Seznam forumov -> GOSPODARSTVO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pika
PACIENT Z DIAGNOZO


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27
Prispevkov: 11508

PrispevekObjavljeno: 24 Sep 2010 12:41    Naslov sporočila: Stavka javnega sektorja, 27.9. Odgovori s citatom

(vir: www.delo.si)

Ob napovedi doslej največje stavke dela javnih uslužbencev smo preverjali, kako potekajo priprave nanjo, predvsem pa, kako bo stavka vplivala na vsakdanje življenje ljudi. Veliko podrobnosti še ni znanih, še več je neznank, toda skupni imenovalec vseh stavkajočih je, da bodo spoštovali zakonske omejitve in državljanom zagotavljali nujne storitve. Tako bo, denimo, zdravstvo delovalo normalno, gasilci bodo v pripravljenosti kot vse druge dni, na občinah in upravnih enotah bodo predvidoma delale glavne pisarne, tudi v živilskopredelovalni industriji ne bo večjih težav – mesarji bodo v klavnicah delali na zalogo. Starši pa so lahko brez skrbi – učitelji ne bodo stavkali. Vseh javnih uslužbencev je 150.000, stavkalo pa jih bo 80.000.

Zdravstvo
Zdravstvo bo v času stavke delovalo bolj ko ne normalno. V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana bodo zdravniki po napovedih zdravniškega sindikata Fides v ponedeljek zjutraj delali tako rekoč normalno in sprejemali v glavnem vse bolnike. Prav tako bodo normalno sprejemali tudi vse nujne klice. Tudi podporne službe bodo vsaj na začetku delovale ustaljeno. Bolniki bodo prve dni jedli kot ponavadi, nato pa se bo morda zapletlo, saj bi se utegnilo zgoditi, da bodo zaradi stavke drugih institucij, denimo Veterinarske uprave Slovenije (Vurs), morali jedilnike spremeniti in bolnikom ponuditi brezmesno hrano.

Veterinarji

Res je namreč, da bi se v ponedeljek zaradi napovedane stavke veterinarjev lahko ustavil velik del slovenske mesne in mlečne proizvodnje. Z Vursa so že sredi tedna podjetjem sporočali, naj se na stavko pripravijo tudi s povečanimi zakoli živali v soboto in nedeljo. »Konec tedna bo zelo veliko klanja,« je dejala generalna direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič. A če glede rdečega mesa vsaj prve dni stavke ni pričakovati večjih težav v proizvodnji in preskrbi, je drugače glede perutninskega, kjer zakoli na zalogo niso mogoči.

Gasilci in policisti
Gasilci, ki so zlasti v preteklih dneh, ko je bila Slovenija pod vodo, imeli zelo veliko dela, bodo delali z enako vnemo tudi v času stavke. Vsa posredovanja in intervencije, tudi ob morebitnih ponovnih poplavah in naravnih nesrečah, bodo potekala nemoteno. Državljanom bo na voljo ista pomoč kot vsak drugi dan. Tudi policisti morajo kljub stavki opravljati določena dela in naloge, tako da varnost državljanov ni ogrožena. Verjetno pa ne bodo ukrepali proti prekrškarjem, saj je Sindikat policistov Slovenije že pred časom policiste pozval k enomesečnemu izdajanju opominov namesto kazni in glob prekrškarjem.

Javna uprava

Kako bo z izdajanjem osebnih izkaznic in potnih listov, še ni popolnoma jasno, saj na upravnih enotah, kjer prvič stavkajo, še čakajo na natančna navodila ministrstev. Zaradi ohromelosti državnih organov bo med ljudmi verjetno kar veliko slabe volje, toda predvidoma bodo v času stavke delovale glavne pisarne, stranke pa bodo informacije lahko dobile tudi po telefonu. Podobno bo tudi na občinskih upravah. Na velenjski, na primer, bodo ne glede na stavko še naprej pomagali delavcem, ki so ostali brez služb, denimo tistim iz Vegrada in Preventa.

V parlamentu se še odločajo, ali bodo stavkali. Svojevrsten stavkovni prijem pa so si omislili na javni RTV, kjer bodo na sporedu vse informativne oddaje, a brez notranjepolitičnih vsebin.

se pravi, poročila bodo dolgočasna (nobenga Prijatelja, Borata, Glanzkopfa, Grimsa...) Shocked
_________________
Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BladeRunner
Uporabljam že dvajseto tipkovnico


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 13:47
Prispevkov: 9628

PrispevekObjavljeno: 24 Sep 2010 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bodi tole dovolj dobra utemeljitev mnenja, ki ga imam: Twisted Evil

http://e-uprava.gov.si/ispo/javneplace/urejenSeznam.ispo?num=all
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chazzjazz
Batina


Pridružen/-a: 27.01. 2009, 22:08
Prispevkov: 6102
Kraj: Tukaj

PrispevekObjavljeno: 24 Sep 2010 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

BladeRunner je napisal/a:
bodi tole dovolj dobra utemeljitev mnenja, ki ga imam: Twisted Evil

http://e-uprava.gov.si/ispo/javneplace/urejenSeznam.ispo?num=all


Nerealno, to so direktorji v zdravstvu in sodniki.

Ministrica globoko grlo primerja povprečno plačo javnega in "realnega" sektorja, ne da bi primerjala izobrazbeno strukturo.

Namesto, da bi ministrica uredila razmere in razmerja, bo enostavno rezala plače - znak totalne nesposobnosti.

Prva stavkovna zahteva bi morala biti odmet ministrice.
_________________
If women are so good at multitasking, how come they can't have a headache and sex at the same time?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zabijanje časa Seznam forumov -> GOSPODARSTVO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.