Zabijanje časa Seznam forumov Zabijanje časa
Namenjen zabijanju časa, kaj pa drugega.
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Recepti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zabijanje časa Seznam forumov -> HRANA
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2009 09:49    Naslov sporočila: Recepti Odgovori s citatom

Delite z nami recepte za svoje najljubše jedi, preizkušene recepte...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika
PACIENT Z DIAGNOZO


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27
Prispevkov: 11508

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2009 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole ibr kalorično in njami kosilo smo mel v nedeljo:
Špinačni rezanci v omaki iz smetane in gorgonzole

Sestavine:
- špinačni rezanci (količina odvisna od lakote)
- 1 lonček sladke smetane
- 1 zavitek gorgonzone
- 1 konzerva graha
- 1 zavitek piščančjega fileja
- 20 dek šunke
- 1 šop peteršilja
- 1 strok česna
- začimbe (origano, rožmarin)

Popražiš česen, malo posoliš, gor butneš na majhne koščke narezanga piščanca in na kocke zrezano šunko, ene 10 minut dušiš. Dodaš grah in še malo dušiš. Dodaš malo origana in rožmarina. Ko je piščanc pečen (al dušen al karkoli že), preliješ vse skupaj s sladko smetano. Ko zavre, ugasneš plin in notri dodaš zdrobjeno gorgonzolo. Ko se ta stopi, še peteršilj in pomešaš ter preliješ čez skuhane rezance.

MMMM.
_________________
Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete


Nazadnje urejal/a pika 03 Feb 2009 10:13; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2009 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pika je napisal/a:
Tole ibr kalorično in njami kosilo smo mel v nedeljo:
Špinačni rezanci v omaki iz smetane in gorgonzole

Sestavine:
- špinačni rezanci (količina odvisna od lakote)
- 1 lonček sladke smetane
- 1 zavitek gorgonzone
- 1 konzerva graha
- 1 zavitek piščančjega fileja
- 20 dek šunke
- 1 šop peteršilja
- 1 strok česna
- začimbe (origano, rožmarin)

Popražiš česen, malo posoliš, gor butneš na majhne koščke narezanga piščanca in na kocke zrezano šunko, ene 10 minut dušiš. Dodaš grah in še malo dušiš. Dodaš malo origana in rožmarina. Ko je piščanc pečen (al dušen al karkoli že), preliješ vse skupaj s sladko smetano. Ko zavre, ugasneš plin in notri dodaš zdrobjeno mocarelo. Ko se ta stopi, še peteršilj in pomešaš ter preliješ čez skuhane rezance.

MMMM.

Jest bi dodala gorgonzolo, ne mocarelo Hahahahahahaha
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika
PACIENT Z DIAGNOZO


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27
Prispevkov: 11508

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2009 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bejbi je napisal/a:
pika je napisal/a:
Tole ibr kalorično in njami kosilo smo mel v nedeljo:
Špinačni rezanci v omaki iz smetane in gorgonzole

Sestavine:
- špinačni rezanci (količina odvisna od lakote)
- 1 lonček sladke smetane
- 1 zavitek gorgonzone
- 1 konzerva graha
- 1 zavitek piščančjega fileja
- 20 dek šunke
- 1 šop peteršilja
- 1 strok česna
- začimbe (origano, rožmarin)

Popražiš česen, malo posoliš, gor butneš na majhne koščke narezanga piščanca in na kocke zrezano šunko, ene 10 minut dušiš. Dodaš grah in še malo dušiš. Dodaš malo origana in rožmarina. Ko je piščanc pečen (al dušen al karkoli že), preliješ vse skupaj s sladko smetano. Ko zavre, ugasneš plin in notri dodaš zdrobjeno mocarelo. Ko se ta stopi, še peteršilj in pomešaš ter preliješ čez skuhane rezance.

MMMM.

Jest bi dodala gorgonzolo, ne mocarelo Hahahahahahaha


Se pardoniram, lapsus linguae Hahahahahahaha
JA; GORGONZOLO! Twisted Evil
_________________
Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chazzjazz
Batina


Pridružen/-a: 27.01. 2009, 22:08
Prispevkov: 6102
Kraj: Tukaj

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2009 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Losos v omaki in basmati riž (TM)

Kos lososa (s kožo) skuhamo v soparniku (un hec iz bambusa), še prej ga pokapamo s sojino omako in posujemo z grobo nasekljanim kopercom (obvezen pri lososu).
Medtem naredimo omako, sila preprosto; na malo olivnega olja (če se le da iz dalmacije, ma čist drug okus) popražimo česen (količina poljubna), malo provansalskih začimb in vse skupaj zalijemo s pusto ribjo juho. Ko vse skupaj prevre in malo povre, precedimo in dodamo smetano, malo povremo in odstavimo. Vlijemo "omako", ki je nastala pri kuhanju lososa. Lahko dodamo še malo masla, da je omaka bolj gladka.
Pred tem splaknemo riž, da voda ostane bistra in ga damo kuhati v mrzlo soljeno vodo (razmerje 2:3) v odkrito posodo. Ko voda povre malo nad rižem in se začnejo delati luknjice, znižamo temperaturo na minimum in pokrijemo, kuhamo, dokler je še kaj vode. Pustimo pokrito stati kakšno minuto.

Ingridience:
Riž
Basmati riž 400g
Voda 6dcl

Losos
Losos 600g
Sojina omaka - Lahka
Koperc
Sol

Omaka
Česen - po okusu
Ribja juha (osnova) -2-3dcl
Provansalske začimbe
Koperc
Smetana (jaz dam kislo, skoraj pol malega lončka)
Omaka od lososa!!!
Maslo (po želji)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ufojani
UČI SE ABECEDE


Pridružen/-a: 29.01. 2009, 08:57
Prispevkov: 44
Kraj: mali voz

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2009 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pica;
testo za kruh z dodanim olivnim oljem+nmalveč suli
razvlečem
na pladenj položim papir za peko
v pečico na pladenj testo
50 stopinj 15 minut - da lepo vzhaja
potem
150 stopinj 10-15 min da naredi skorjico, skoraj za jest
ven
namazat kečap/pelate po želji lahko oboje + origano. - malo več je lih prav
namesto šunke kuhan pršut
nariban sir
namečem še narezano prešano slanino
na ful stopinj kolker peč zmore
ko je do pol pečen vržem gor polovičke orehovih jedrc
minuto pred koncem nekaj rezin pršuta
v ponvi napravim jajc na uč
izvlečem pladenj, na vrh mojstrovine položim jajček
navodila za uporabo v naslednjem prispevku
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chazzjazz
Batina


Pridružen/-a: 27.01. 2009, 22:08
Prispevkov: 6102
Kraj: Tukaj

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2009 14:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kurja juhica za bejbi.

Pol petelina, ki je umrl od starosti
Por
Korenje
Limonina lupina (bio, drugače zagreni pa še zdravo ni)
Par kolobarjev limone
Cel česenj
Ingver

Petelina damo v velik lonec takoj ko njegov sin (vnuk) zakikirika, počakamo da zavre in poberemo kar se je nabralo (neki rjavega), dodamo ostale ingridience in kuhamo na rahlem ognju čim dlje, a vsaj tako dolgo, da petelinje meso skoraj razpade (5-6 ur). Previdno poberemo s penivko uporabno zelenjavo (por in korenje) in meso. Juho pustimo nekaj časa, da se vse, kar je notri, usede na dno, nato pa jo previdno precedimo.
Porcijo, ki jo želimo servirati, še malo povremo z malo paradižnikove mezge in par kapljicami domačega olivnega olja.
Najbolj primerna za bejbi je servirana s prej skuhanim basmati rižem.
_________________
If women are so good at multitasking, how come they can't have a headache and sex at the same time?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika
PACIENT Z DIAGNOZO


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27
Prispevkov: 11508

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2009 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

chazzjazz je napisal/a:
Kurja juhica za bejbi.

Pol petelina, ki je umrl od starostiPor
Korenje
Limonina lupina (bio, drugače zagreni pa še zdravo ni)
Par kolobarjev limone
Cel česenj
Ingver

Petelina damo v velik lonec takoj ko njegov sin (vnuk) zakikirika, počakamo da zavre in poberemo kar se je nabralo (neki rjavega), dodamo ostale ingridience in kuhamo na rahlem ognju čim dlje, a vsaj tako dolgo, da petelinje meso skoraj razpade (5-6 ur). Previdno poberemo s penivko uporabno zelenjavo (por in korenje) in meso. Juho pustimo nekaj časa, da se vse, kar je notri, usede na dno, nato pa jo previdno precedimo.
Porcijo, ki jo želimo servirati, še malo povremo z malo paradižnikove mezge in par kapljicami domačega olivnega olja.
Najbolj primerna za bejbi je servirana s prej skuhanim basmati rižem.


Ahaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaa Hahahahahahaha Hahahahahahaha Hahahahahahaha Hahahahahahaha Hahahahahahaha
_________________
Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chazzjazz
Batina


Pridružen/-a: 27.01. 2009, 22:08
Prispevkov: 6102
Kraj: Tukaj

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2009 14:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je pa res, starejši k je, boljša je župca.
_________________
If women are so good at multitasking, how come they can't have a headache and sex at the same time?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bejbi
Boginja


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09
Prispevkov: 8129

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2009 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

chazzjazz je napisal/a:
Kurja juhica za bejbi.

Pol petelina, ki je umrl od starosti
Por
Korenje
Limonina lupina (bio, drugače zagreni pa še zdravo ni)
Par kolobarjev limone
Cel česenj
Ingver

Petelina damo v velik lonec takoj ko njegov sin (vnuk) zakikirika, počakamo da zavre in poberemo kar se je nabralo (neki rjavega), dodamo ostale ingridience in kuhamo na rahlem ognju čim dlje, a vsaj tako dolgo, da petelinje meso skoraj razpade (5-6 ur). Previdno poberemo s penivko uporabno zelenjavo (por in korenje) in meso. Juho pustimo nekaj časa, da se vse, kar je notri, usede na dno, nato pa jo previdno precedimo.
Porcijo, ki jo želimo servirati, še malo povremo z malo paradižnikove mezge in par kapljicami domačega olivnega olja.
Najbolj primerna za bejbi je servirana s prej skuhanim basmati rižem.


Kolk si ti prijazn... Lbezen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika
PACIENT Z DIAGNOZO


Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27
Prispevkov: 11508

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2011 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Quiche s porom in pršutom

tole sem zadnjič probala pri svakinji, sicer v izvedbi s češnjevim paradajzom in mocarelo, in se mi je tko dopadlo, da sem ga včer nardila s porom in pršutom... simpl, hitr in dobr.

Cel protfan smo zmazal.
_________________
Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Zabijanje časa Seznam forumov -> HRANA Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.