|
Zabijanje časa Namenjen zabijanju časa, kaj pa drugega.
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bejbi Boginja
Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09 Prispevkov: 8129
|
Objavljeno: 03 Feb 2009 09:49 Naslov sporočila: Recepti |
|
|
Delite z nami recepte za svoje najljubše jedi, preizkušene recepte... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika PACIENT Z DIAGNOZO
Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27 Prispevkov: 11508
|
Objavljeno: 03 Feb 2009 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Tole ibr kalorično in njami kosilo smo mel v nedeljo:
Špinačni rezanci v omaki iz smetane in gorgonzole
Sestavine:
- špinačni rezanci (količina odvisna od lakote)
- 1 lonček sladke smetane
- 1 zavitek gorgonzone
- 1 konzerva graha
- 1 zavitek piščančjega fileja
- 20 dek šunke
- 1 šop peteršilja
- 1 strok česna
- začimbe (origano, rožmarin)
Popražiš česen, malo posoliš, gor butneš na majhne koščke narezanga piščanca in na kocke zrezano šunko, ene 10 minut dušiš. Dodaš grah in še malo dušiš. Dodaš malo origana in rožmarina. Ko je piščanc pečen (al dušen al karkoli že), preliješ vse skupaj s sladko smetano. Ko zavre, ugasneš plin in notri dodaš zdrobjeno gorgonzolo. Ko se ta stopi, še peteršilj in pomešaš ter preliješ čez skuhane rezance.
MMMM. _________________ Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete
Nazadnje urejal/a pika 03 Feb 2009 10:13; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bejbi Boginja
Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09 Prispevkov: 8129
|
Objavljeno: 03 Feb 2009 10:06 Naslov sporočila: |
|
|
pika je napisal/a: |
Tole ibr kalorično in njami kosilo smo mel v nedeljo:
Špinačni rezanci v omaki iz smetane in gorgonzole
Sestavine:
- špinačni rezanci (količina odvisna od lakote)
- 1 lonček sladke smetane
- 1 zavitek gorgonzone
- 1 konzerva graha
- 1 zavitek piščančjega fileja
- 20 dek šunke
- 1 šop peteršilja
- 1 strok česna
- začimbe (origano, rožmarin)
Popražiš česen, malo posoliš, gor butneš na majhne koščke narezanga piščanca in na kocke zrezano šunko, ene 10 minut dušiš. Dodaš grah in še malo dušiš. Dodaš malo origana in rožmarina. Ko je piščanc pečen (al dušen al karkoli že), preliješ vse skupaj s sladko smetano. Ko zavre, ugasneš plin in notri dodaš zdrobjeno mocarelo. Ko se ta stopi, še peteršilj in pomešaš ter preliješ čez skuhane rezance.
MMMM. |
Jest bi dodala gorgonzolo, ne mocarelo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika PACIENT Z DIAGNOZO
Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27 Prispevkov: 11508
|
Objavljeno: 03 Feb 2009 10:13 Naslov sporočila: |
|
|
bejbi je napisal/a: |
pika je napisal/a: |
Tole ibr kalorično in njami kosilo smo mel v nedeljo:
Špinačni rezanci v omaki iz smetane in gorgonzole
Sestavine:
- špinačni rezanci (količina odvisna od lakote)
- 1 lonček sladke smetane
- 1 zavitek gorgonzone
- 1 konzerva graha
- 1 zavitek piščančjega fileja
- 20 dek šunke
- 1 šop peteršilja
- 1 strok česna
- začimbe (origano, rožmarin)
Popražiš česen, malo posoliš, gor butneš na majhne koščke narezanga piščanca in na kocke zrezano šunko, ene 10 minut dušiš. Dodaš grah in še malo dušiš. Dodaš malo origana in rožmarina. Ko je piščanc pečen (al dušen al karkoli že), preliješ vse skupaj s sladko smetano. Ko zavre, ugasneš plin in notri dodaš zdrobjeno mocarelo. Ko se ta stopi, še peteršilj in pomešaš ter preliješ čez skuhane rezance.
MMMM. |
Jest bi dodala gorgonzolo, ne mocarelo |
Se pardoniram, lapsus linguae
JA; GORGONZOLO! _________________ Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete |
|
Nazaj na vrh |
|
|
chazzjazz Batina
Pridružen/-a: 27.01. 2009, 22:08 Prispevkov: 6102 Kraj: Tukaj
|
Objavljeno: 03 Feb 2009 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
Losos v omaki in basmati riž (TM)
Kos lososa (s kožo) skuhamo v soparniku (un hec iz bambusa), še prej ga pokapamo s sojino omako in posujemo z grobo nasekljanim kopercom (obvezen pri lososu).
Medtem naredimo omako, sila preprosto; na malo olivnega olja (če se le da iz dalmacije, ma čist drug okus) popražimo česen (količina poljubna), malo provansalskih začimb in vse skupaj zalijemo s pusto ribjo juho. Ko vse skupaj prevre in malo povre, precedimo in dodamo smetano, malo povremo in odstavimo. Vlijemo "omako", ki je nastala pri kuhanju lososa. Lahko dodamo še malo masla, da je omaka bolj gladka.
Pred tem splaknemo riž, da voda ostane bistra in ga damo kuhati v mrzlo soljeno vodo (razmerje 2:3) v odkrito posodo. Ko voda povre malo nad rižem in se začnejo delati luknjice, znižamo temperaturo na minimum in pokrijemo, kuhamo, dokler je še kaj vode. Pustimo pokrito stati kakšno minuto.
Ingridience:
Riž
Basmati riž 400g
Voda 6dcl
Losos
Losos 600g
Sojina omaka - Lahka
Koperc
Sol
Omaka
Česen - po okusu
Ribja juha (osnova) -2-3dcl
Provansalske začimbe
Koperc
Smetana (jaz dam kislo, skoraj pol malega lončka)
Omaka od lososa!!!
Maslo (po želji) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ufojani UČI SE ABECEDE
Pridružen/-a: 29.01. 2009, 08:57 Prispevkov: 44 Kraj: mali voz
|
Objavljeno: 03 Feb 2009 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
pica;
testo za kruh z dodanim olivnim oljem+nmalveč suli
razvlečem
na pladenj položim papir za peko
v pečico na pladenj testo
50 stopinj 15 minut - da lepo vzhaja
potem
150 stopinj 10-15 min da naredi skorjico, skoraj za jest
ven
namazat kečap/pelate po želji lahko oboje + origano. - malo več je lih prav
namesto šunke kuhan pršut
nariban sir
namečem še narezano prešano slanino
na ful stopinj kolker peč zmore
ko je do pol pečen vržem gor polovičke orehovih jedrc
minuto pred koncem nekaj rezin pršuta
v ponvi napravim jajc na uč
izvlečem pladenj, na vrh mojstrovine položim jajček
navodila za uporabo v naslednjem prispevku |
|
Nazaj na vrh |
|
|
chazzjazz Batina
Pridružen/-a: 27.01. 2009, 22:08 Prispevkov: 6102 Kraj: Tukaj
|
Objavljeno: 18 Dec 2009 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
Kurja juhica za bejbi.
Pol petelina, ki je umrl od starosti
Por
Korenje
Limonina lupina (bio, drugače zagreni pa še zdravo ni)
Par kolobarjev limone
Cel česenj
Ingver
Petelina damo v velik lonec takoj ko njegov sin (vnuk) zakikirika, počakamo da zavre in poberemo kar se je nabralo (neki rjavega), dodamo ostale ingridience in kuhamo na rahlem ognju čim dlje, a vsaj tako dolgo, da petelinje meso skoraj razpade (5-6 ur). Previdno poberemo s penivko uporabno zelenjavo (por in korenje) in meso. Juho pustimo nekaj časa, da se vse, kar je notri, usede na dno, nato pa jo previdno precedimo.
Porcijo, ki jo želimo servirati, še malo povremo z malo paradižnikove mezge in par kapljicami domačega olivnega olja.
Najbolj primerna za bejbi je servirana s prej skuhanim basmati rižem. _________________ If women are so good at multitasking, how come they can't have a headache and sex at the same time? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika PACIENT Z DIAGNOZO
Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27 Prispevkov: 11508
|
Objavljeno: 18 Dec 2009 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
chazzjazz je napisal/a: |
Kurja juhica za bejbi.
Pol petelina, ki je umrl od starostiPor
Korenje
Limonina lupina (bio, drugače zagreni pa še zdravo ni)
Par kolobarjev limone
Cel česenj
Ingver
Petelina damo v velik lonec takoj ko njegov sin (vnuk) zakikirika, počakamo da zavre in poberemo kar se je nabralo (neki rjavega), dodamo ostale ingridience in kuhamo na rahlem ognju čim dlje, a vsaj tako dolgo, da petelinje meso skoraj razpade (5-6 ur). Previdno poberemo s penivko uporabno zelenjavo (por in korenje) in meso. Juho pustimo nekaj časa, da se vse, kar je notri, usede na dno, nato pa jo previdno precedimo.
Porcijo, ki jo želimo servirati, še malo povremo z malo paradižnikove mezge in par kapljicami domačega olivnega olja.
Najbolj primerna za bejbi je servirana s prej skuhanim basmati rižem. |
Ahaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaa _________________ Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete |
|
Nazaj na vrh |
|
|
chazzjazz Batina
Pridružen/-a: 27.01. 2009, 22:08 Prispevkov: 6102 Kraj: Tukaj
|
Objavljeno: 18 Dec 2009 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
Če je pa res, starejši k je, boljša je župca. _________________ If women are so good at multitasking, how come they can't have a headache and sex at the same time? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bejbi Boginja
Pridružen/-a: 28.01. 2009, 08:09 Prispevkov: 8129
|
Objavljeno: 18 Dec 2009 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
chazzjazz je napisal/a: |
Kurja juhica za bejbi.
Pol petelina, ki je umrl od starosti
Por
Korenje
Limonina lupina (bio, drugače zagreni pa še zdravo ni)
Par kolobarjev limone
Cel česenj
Ingver
Petelina damo v velik lonec takoj ko njegov sin (vnuk) zakikirika, počakamo da zavre in poberemo kar se je nabralo (neki rjavega), dodamo ostale ingridience in kuhamo na rahlem ognju čim dlje, a vsaj tako dolgo, da petelinje meso skoraj razpade (5-6 ur). Previdno poberemo s penivko uporabno zelenjavo (por in korenje) in meso. Juho pustimo nekaj časa, da se vse, kar je notri, usede na dno, nato pa jo previdno precedimo.
Porcijo, ki jo želimo servirati, še malo povremo z malo paradižnikove mezge in par kapljicami domačega olivnega olja.
Najbolj primerna za bejbi je servirana s prej skuhanim basmati rižem. |
Kolk si ti prijazn... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika PACIENT Z DIAGNOZO
Pridružen/-a: 28.01. 2009, 10:27 Prispevkov: 11508
|
Objavljeno: 03 Feb 2011 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
Quiche s porom in pršutom
tole sem zadnjič probala pri svakinji, sicer v izvedbi s češnjevim paradajzom in mocarelo, in se mi je tko dopadlo, da sem ga včer nardila s porom in pršutom... simpl, hitr in dobr.
Cel protfan smo zmazal. _________________ Za vsakega pripeljanega člana lahko enega od obstoječih najamete |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|